Duitsland

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Duitsland officieel de Bondsrepubliek Duitsland is een Midden-Europese staat die in het Duits Bundesländer of Länder heten. Onze oosterburen zijn al jaren geliefde buren waar het goed vertoefen is. Duitsland heeft zeer veel te bieden. Het heeft een ruim aanbod aan vakantieparken, hotels en groepsaccommodaties. Denk maar eens aan een groepsreis duitsland. Op gebied van natuur komt zeker niets tekort. Duitsland heeft mooie bossen en beschikt over een tiental nationale parken waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Mooie en bekende berggebieden zijn onder andere Eifel, Beierse Alpen, Sauerland, Thüringer Woud, Zwarte Woud, Ertsgebergte, Harz Veel van deze berggebieden zijn een trekpleister voor de wintersport, denk bijvoorbeeld aan een langlauf reis.

Ontdek Duitsland en zoek en boek een leuke vakantie duitsland, genieten in winterberg, of een weekendje winterberg en de zomer, onze favoriet en een heerlijke bestemming voor een uitje sauerland

De Bodensee is een enorm zoetwatermeer en vormt het grensgebied tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Bodensee is maar liefst 75 kilometer lang en 15 kilometer breed. Kijk op Bodensee.nl voor meer informatie.

Prachtige energieke steden, vele mooie regio's zoals de Eifel en het Sauerland. Bezoek de wereldstad Berlijn, een dagje uit naar Keulen. Ontdek Duitsland de prachtige natuur van onze verrassende oosterburen. Of wat dacht u van de cultuur? U kunt ook mooie cultuur busreizen en excursie reizen boeken!

[bewerk] Deelstaten

Duitsland, officieel Bondsrepubliek Duitsland, is een federatie van 16 deelstaten

De 16 deelstaten zijn:

[bewerk] Geografie

Duitsland als geheel kan in drie belangrijke geografische gebieden worden verdeeld: de laagliggende Duitse vlakte in het noorden, het centrale Duitse hoogland, en, in het zuiden, de uitlopers van de [Centrale Alpen] en ander hoogland. Het klimaat is gematigd hoewel er aanzienlijke variatie is. Bijna twee derde van de bossen van het land bestaat uit naaldbomen, de rest is hoofdzakelijk beukenbos.

Noord-Duitsland Hamburg in Noord-Duitsland

Noord-Duitsland, dat door de rivieren Eems (Ems), Wezer (Weser), Elbe en de Oder wordt doorstroomd, is zwaar gecultiveerd, ondanks de slechte grond. De gewassen uit deze streek zijn onder andere tarwe, rogge, gerst, haver, aardappels en suikerbieten. Melkvee wordt veel gefokt, vooral in Sleeswijk-Holstein. Varkensvlees, rundvlees en kip zijn andere veeproducten.

Centrale Hoogland Keulen in West-Duitsland

Het centrale hoogland bestaat uit de Rijnvallei, het Harz berggebied en het Thüringer Woud. De rivier de Rijn die door West-Duitsland en tussen Bingen en Bonn stroomt door een steile kloof, beroemd om zijn mooie landschap, wijngaarden en kastelen. Langs de noordelijke rand van de Rijnvallei liggen de industriële gebieden van Duitsland, waaronder het Ruhrgebied. Hier liggen de steden Düsseldorf, Duisburg, Krefeld, Essen, Wuppertal, Bochum, Gelsenkirchen en Dortmund. De grootste stad in het westen is Keulen (Köln). De zuidelijke sectie van het Rijnland, dat de Eifel en Hunsrück-bergen bevat, is grotendeels landbouwgrond en heeft beroemde wijngaarden, vooral in de vallei van de Moezel.

Zuid-Duitsland Zugspitze in Beieren

Door zuidelijke deel van Duitsland stromen de rivieren de Donau, Iller, Lech, Isar, Neckar en de Main. Het hoogste punt is de Zugspitze (2963 m) in de Beierse Alpen. Verder bestaat het gebied uit plateaus en beboste bergen, bijvoorbeeld het Zwarte Woud, de hooglanden van Zwaben en het Bohemer Woud. Het gebied rondom het Bodensee is een populair toeristengebied. De belangrijkste landbouwproducten van het gebied zijn fruit, tarwe, gerst en zuivelproducten. De belangrijke industriële centra in Zuid-Duitsland zijn München, Frankfurt, Augsburg, Neurenberg, Stuttgart en Karlsruhe.

[bewerk] Taal

De taal die in Duitsland wordt gesproken is hoofdzakelijk Duits. Deze Germaanse taal is nauw verwant aan het Nederlands, Engels en de Noord-Europese talen. Duits wordt ook in Oostenrijk, Zwitserland en andere aan Duitsland grenzende landen gesproken, maar het Duits heeft nergens zoveel sprekers als in Duitsland zelf. Naast het standaard-Duits, ook Hochdeutsch genoemd, zijn er dialecten. De belangrijkste grens daarbij is die tussen de Noord- en de Zuid-Duitse dialecten. In het noorden werd oorspronkelijk Nederduits (Platt) gesproken. De dialecten van het zuid-westen (waarbij taalkundig ook het Zwitserduits hoort) verschillen van de rest. Vrijwel alle Duitsers spreken Duits. De Denen, Friezen, zigeuners, en Sorben zijn de inheemse niet-Duitssprekende minderheden.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Duitsland; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentatioon License

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen