Zevenaar

Van Toerisme

Versie per 16 apr 2020 21:24; Niels (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoek

Het gezellige centrum van Zevenaar nodigt uit om lekker een terrasje te pakken. Zevenaar heeft een erg leuk winkelcentrum.

De gemeente Zevenaar bestaat uit Zevenaar, Babberich, Angerlo, Giesbeek, Lathum, Oud-Zevenaar en het buurtschap Ooy. De eerste gegevens over Zevenaar dateren uit het jaar 1049 toen het hof te Zevenaar door de Duitse Keizer aan Ridder Anselm geschonken werd. In 1487 kreeg Zevenaar stadsrechten en sinds 1816 is de stad Nederlands. Zevenaar is het bruisende centrum van De Liemers. Niet alleen heeft het een gezellig centrum met een gevarieerd winkelaanbod, ook worden jaarlijks diverse evenementen georganiseerd. Vooral de evenementen die de stichting ‘Zevenaar Muziekstad’ organiseert zoals bijvoorbeeld het jazzfestival, het country en westernfestival en de dweilorkesten. Deze evenementen trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar Zevenaar.

Op zoek naar leuke uitjes en arrangementen in Zevenaar. klik hier en ontdek Zevenaar. Kijk ook eens op ontdek de Liemers . De Liemers, groen, gastvrij en gezellig.

Cultuur

Cultuursnuivers kunnen ook hun hart ophalen want in Zevenaar vindt men diverse historische gebouwen die de moeite van een bezoek zeker waard zijn. Ooit een baksteenmuseum bezocht? In Zevenaar staat de Panoven (industrieel erfgoed uit 1960) en hier wordt getoond hoe dit oude ambacht werd beoefend. In de prachtige, 16e eeuwse havezate “Mathena” is het Liemers Museum gevestigd.

De oorspronkelijke gemeente Angerlo die bestond uit Angerlo, Giesbeek en Latum en is ontstaan door samenvoeging van een gedeelte van het oude richtersambt Doesburg en de bannerheerlijkheid van Bahr en Lathum. De gemeente Angerlo is sinds 2005 gefuseerd met gemeente Zevenaar en dat heeft een bloeiende gemeente gevormd met een rijk cultureel en sociaal leven.

Recreatie

Bij recreatiepark rhederlaag kunnen watersportliefhebbers zwemmen, roeien, zeilen, surfen of gewoon lekker zonnebaden. Tuinliefhebbers gaan naar Huis Bingerden, verscholen in het Bingerdense Bos. De prachtige tuinen van dit huis worden verschillende malen per jaar voor bezoekers opengesteld. In gemeente Zevenaar is dus meer dan genoeg te beleven!

Meer informatie over de de Liemers . Ontdek de Liemers !

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen