Tolkamer

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
De Rijn in de omgeving van Tolkamer
De Rijn in de omgeving van Tolkamer

Tolkamer is een kleine plaats in de gemeente Rijnwaarden in de Nederlandse provincie Gelderland. Het ligt op een afstand van 1 kilometer van Lobith en is de eerste aanlegplaats aan het Bijlandsch Kanaal (Rijn), gezien vanuit Duitsland.

Het plaatsje is vooral in trek bij "dagjesmensen" die vanaf de Europakade een tocht over de Rijn willen maken. Een andere trekpleister is het watersportgebied "de Bijlandt"; vanuit deze plas is een open verbinding naar de Rijn. Deze verbinding wordt voornamelijk gebruikt door de vele motorbootbezitters om een uitstapje te maken naar de strandjes langs de Rijn. Het landschap rond Tolkamer biedt vele mogelijkheden voor fietsers. De naburige plaatsen zijn goed toegankelijk door de vele fietspaden die het landschap doorkruisen. Ook Duitsland is gemakkelijk te bereiken. Via het veer van Millingen (fietsveer over de Rijn) of via Lobith naar Elten, waar men in een geaccidenteerd, bebost terrein mooie tochten kan maken.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Tolkamer; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.'

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen