Pannerden

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het dorp Pannerden (vroeger ook wel Panderen genaamd) maakt sinds 1985 deel uit van de gemeente Rijnwaarden in de Nederlandse provincie Gelderland.

[bewerk] Rijnwaarden

Rijnwaarden bestaat tevens uit de dorpen Aerdt, Herwen, Tolkamer, Lobith (en Tuindorp) en Spijk. Deze dorpjes liggen tussen de Rijn en de vroegere Rijnbedding, ook wel Het Gelders Eiland genoemd. Rijnwaarden is ontstaan op 1 januari 1985 en beslaat circa 4500 hectare. De hele gemeente telt in 2005 iets meer dan 11.000 inwoners waarvan er anno 2005 zo'n 2000 in Pannerden wonen.

[bewerk] Pannerden

Pannerden ligt in het Rijnstrangengebied. Dit gebied met grienden, water- en moerasvegetaties, wilgenbosjes en natte graslanden maakt deel uit van het natuurreservaat "De Gelderse Poort". De Gelderse Poort omvat zowel oude rivierarmen, grienden en kolken, als uiterwaarden.

Het Fort Pannerden ligt bij Pannerden. Maar dan aan de andere kant, de Doorneburgse kant, van de Rijn. (Pannerdens Kanaal)


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Pannerden; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.'

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen