Montferland

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Montferland toerisme Montferland is een heuvelachtig bosgebied en stuwwallencomplex in de zuidwestelijke Achterhoek in de provincie Gelderland, die vooral bepaald wordt door een aantal heuvels, waarvan de hettenheuvel met 91,6 meter de hoogste is. Montferland Marketing , een initiatief van Recreatief.nl BV, is al meer dan 20 jaar actief als promotor van de regio als weekend bestemming. Recreatief.nl BV is dé vrije tijds specialist in Nederland en promoot locaties, regio's en steden. Meer informatie over Gelderland toerisme

Andere belangrijke heuvels zijn de Galgenberg met een hoogte van 66,8 meter, de Eltenberg (net over de grens tussen Elten en Stokkum) met een hoogte van 82,4 meter en de Hulzenberg met een hoogte van 84,6 meter. De gelijknamige heuvel Montferland heeft een hoogte van 66,8 meter.

Sinds de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2005 is de nieuwe gemeente gemeente Montferland vernoemd naar dit bosgebied.

Plaatsen in het Montferland zijn onder andere 's Heerenberg prachtige Kasteelstad, Zeddam, Kilder, Loerbeek, Didam met de mooie Raadhuisstraat. begint ook met het centrumplan didam voor een nog gezelliger centrum, Stokkum, Braamt, Beek en Lengel.

Kijk op Montferland.nl, een uitgebreide gids met linkjes en toeristische tips voor deze omgeving. Montferland in beeld,is er voor u met een foto en filmimpressie van deze prachtige omgeving.

Complete arrangementen voor een lekker weekendje weg naar Montferland, of een groepsuitjes organiseren in deze regio, kijk hiervoor op Montferland.nl.

Inhoud

[bewerk] Montferland (heuvel)

De heuvel Montferland is onderdeel van het gelijknamige bosgebied Montferland in de Gelderse Achterhoek. De heuvel ligt ten zuidwesten van Zeddam en ten noordwesten van 's-Heerenberg en heeft een hoogte van 66,8 meter boven NAP. Op de top van de heuvel bevindt zich momenteel een hotel-restaurant, en enkele bijgebouwen. De top van de heuvel is bereikbaar vanaf de doorgaande weg tusen Zeddam en Beek. De heuvel Montferland is overigens niet de hoogste heuvel in het gebied, de hoogste heuvel in dit gebied is de Hettenheuvel nabij het dorp Braamt.

[bewerk] De Duitse grens

Bepalend voor Montferland is de ligging tegen de Duitse grens. Aan de overzijde van de grens is de Duitse gemeente Emmerik (Duits: Emmerich) (met onder andere het kerkdorp Elten) gelegen. Vanuit de gemeente zijn er vele grensovergangen. Een prachtige plek om te bezoeken is de eltenberg. Voor onze Oosterburen is er een website in het Duits over Montferland.

De drie belangrijkste grensovergangen zijn:

Grensovergang Bergh Autoweg. Deze grensovergang is gelegen op de A12 vanuit de richting Arnhem richting het Duitse Ruhrgebied. De Nieuwe Grens. Dit is de belangrijkste grensovergang in 's-Heerenberg. De overgang ligt ongeveer een kilometer oostelijk van de oude grens, en ligt aan de doorgaande weg tussen Doetinchem en Emmerich. De Oude Grens. Deze grensovergang ligt aan de rand van het historische centrum van 's-Heerenberg. In beide laatste gevallen is het riviertje de Wetering de feitelijke grens.

[bewerk] Montferland toerisme

In Montferland is Montferland Marketing actief om de regio op de kaart te zetten. Een prachtige plek om te bezoeken is de eltenberg

Ontdek Montferland en geniet van een dagje uit of weekendje weg. Montferland ligt tegen de achterhoek aan.

[bewerk] Overige grensovergangen

Er zijn diverse andere grensovergangen, het meerderdeel alleen bestemd voor fietsers en voetgangers. Deze grensovergangen zijn, van oost naar west:

De grensovergang juist ten oosten van Industrieterrein 't Goor. In de jaren '90 is hier een loopbrug gerealiseerd. Tot 1987 waren hier de resten van de Zwarte Brug zichtbaar. Helaas zijn deze resten nu verdwenen. Toen was er echter geen mogelijkheid hier de grens te passeren. Deze overgang is toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Grensovergang De Linthorst. Deze grensovergang ligt ten westen van De Plantage, tussen 's-Heerenberg en Stokkum, en leidt naar de Emmerike buurtschap Elsepaß. Deze grensovergang is toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De fiets-/voetgangersovergang over de A12 tussen Stokkum en Elten, temidden van de Montferlandse bossen. Hierdoor is deze grensovergang en de route er naar toe zeer bezienswaardig. Deze grensovergang is tot op enkele meters afstand ook per auto bereikbaar, vanuit zowel Nederlandse als Duitse zijde. Grensovergang de Boterweg. Deze voor fietsers en voetgangers toegankelijke grensovergang ligt in de bossen tussen Stokkum en Beek. Grensovergang Beek / Elten. Deze grensovergang ligt tussen de kerkdorpen Beek en Elten, en is tevens voor auto's toegankelijk. Grensovergang de Zuidermarkweg. Deze grensovergang ligt even ten westen van de grensovergang Beek / Elten is alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk.

[bewerk] Tips

Complete arrangementen voor een lekker weekendje weg naar Montferland, of een groepsuitjes organiseren in deze regio, kijk hiervoor op montferland arrangementen van Enjoy.nl.

Meer montferland tips vind u hier. Op zoek naar hotels montferland ?


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Montferland; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen