Didam

Van Toerisme

Versie per 22 okt 2007 10:25; Dewi (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoek

Didam is een Nederlandse plaats in de gemeente Montferland in De Liemers, provincie Gelderland.

[bewerk] De Tweede Wereldoorlog

Hanns Albin Rauter, de Generalkommissar für das Sicherheitswesen en tevens Höhere SS-und Polizeiführer in het bezette Nederland in de Tweede Wereldoorlog, had tijdens de laatste maanden van zijn bewind zijn hoofdkwartier in Didam. Op 6 maart 1945 is hij 's avonds vanuit Didam, via Zevenaar en Arnhem, richting Apeldoorn gereden. Onderweg werd er (onbedoeld) een aanslag op Rauter gepleegd.

[bewerk] 21ste eeuw

Tot 2005 was Didam een zelfstandige gemeente, daarna werd het ten gevolge van een gemeentelijke herindeling samengevoegd met de buurgemeente Bergh tot Montferland.

[bewerk] Activiteiten

In Didam is een actief verenigingsleven. De plaats staat bekend als schuttersgemeente en telt zeven schutterijen en schuttersgilden, die allen in juli schuttersfeest vieren in hun eigen buurtschap. Op de zondagmiddag komen alle schutterijen samen op het gemeenteplein voor een vendelhulde aan het gemeente bestuur. Ook zijn er drie carnavalsverenigingen en drie voetbalverenigingen te weten SV Loil, DVC'26 en VV Sprinkhanen.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Didam; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://www.toerisme.nl/wiki/Didam"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen