Woerden

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van Woerden
ligging van Woerden

Inhoud

[bewerk] Algemene Informatie

Woerden is een stad en gemeente in het westen van de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente bestaat onder andere uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. De gemeente Woerden heeft 47.896 inwoners en de stad Woerden heeft 33.638 inwoners. Woerden ligt in het oosten van het Groene Hart van Nederland, de groene zone omsloten door de Randstad. Buiten de bebouwing bestaat Woerden voor een groot deel uit weilanden en akkers. De gemeente Woerden is omringd door de gemeenten: De Ronde Venen, Breukelen, Utrecht, Montfoort, Reeuwijk, Bodegraven en Nieuwkoop. De Oude Rijn loopt door Woerden en de riviertjes Linschoten en Grecht komen erin uit.

Woerden wordt beschouwd als de meest gemiddelde gemeente van Nederland. De gemeente werd daarom uitgekozen voor een proef met het bij contante betaling afronden op vijf eurocent van het te betalen bedrag. De proef begon op 26 april 2004. Woerden was daarmee na Finland, dat de munten van 1 en 2 eurocent nooit invoerde, het eerste gebied in Europa waar deze munten de facto werden afgeschaft, zij het tijdelijk. De proef eindigde op 6 juni van dat jaar. De meeste consumenten bleken voorstander van afronden, en afronden had op het prijspeil geen effect. Daarop werd de mogelijkheid om contante betalingen af te ronden landelijk ingevoerd. Ook vanwege Woerdens gemiddeldheid werd in 1990-1991 in de gemeente een proef gehouden met de "Chipcard", een voorloper van de huidige chipknip, waarmee in Woerdense winkels betaald kon worden voor boodschappen. Na de proef bleek het gebruik van de kaart geen succes te zijn.

[bewerk] Tips

  • Klikt u hier voor diverse groepsuitjes in de buurt van Woerden in de provincie Utrecht
  • Klikt u hier voor leuke arrangementen in de regio Utrechtse land

[bewerk] Overnachten

In Woerden vindt u verschillende overnachtingsmogelijkheden; Er zijn hotels, campings en bed & breakfast. Daarnaast kan men ook in de omringende dorpen (Harmelen, Kamerik en Zegveld) prima overnachten, waar nog diverse hotels en campings te vinden zijn!

[bewerk] Dagje Uit

Wanneer men een dagje in Woerden is kan men een kijkje gaan nemen bij de korenmolen "de Windhond". Deze is alleen opengesteld op woensdag, maar voor groepen kan er ook een afspraak gemaakt worden en kan er zelfs een rondleiding gevolgd worden. Deze molen is een stellingsmolen waar nog steeds graan gemaald wordt!

Jaarlijks terugkerend evenement in Woerden is Babypop. Uiteraard valt er naast muziek en straattheater het nodige te beleven. Een bar met uitgebreid assortiment en onder andere de massagetent maken het aanbod compleet. Babypop wordt georganiseerd in de pure ambiance van de tuin van Babylon, aan de rand van stiltegebied Park Bredius in Woerden.

[bewerk] Avondje Uit

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen