Portaal:Kerst

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Kerst

De Kerstman
De Kerstman

Op deze pagina presenteren we een kleine selectie van kerstmarkt, kerstmarkt aanbieding , kerstreis, kerst arrangementen aangeboden door Recreatief.nl. Voor een compleet overzicht bekijk de kerst special van Recreatief.nl


Met Kerstmis wordt de geboorte van Jezus Christus gevierd. De evangeliën van Lucas en Mattheus beschrijven de geboorte van Jezus. Vooral Lukas geeft brede aandacht aan de geboorte van Jezus in Bethlehem. Het kerstfeest wordt in de christelijke wereld gevierd op 25 december, maar in de oosters-orthodoxe kerken (zoals de Russisch-orthodoxe Kerk), wordt de Juliaanse kalender gebruikt, zodat het daar twee weken later valt. In veel streken zijn er tevens speciale vieringen op de avond ervoor (kerstavond, middernachtsmis) en/of op de dag erna. In Nederland en Vlaanderen / België wordt 25 december als 1e Kerstdag en 26 december als 2e Kerstdag beschouwd. Het feest is in West-Europa in hoge mate geseculariseerd en veel elementen in de wijze waarop men Kerstmis viert gaan terug op prechristelijke en Germaanse tradities. De Germanen vierden rond Midwinter (21 december) reeds midwinter- of joelfeesten (winterzonnewende) waarbij het boze werd verjaagd en het licht werd begroet. In de Scandinavische talen heet Kerstmis tot op vandaag jul.

Deze tekst is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Kerst; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

[bewerk] Onbezorgde en uitgeruste Kerst

Vier de Kerstdagen eens buiten de deur. Geen gestress om de boodschappen op tijd in huis te hebben, niet het hele huis vol mensen en niet de halve dag in de keuken hoeven te staan. Laat u lekker verwennen en geniet van heerlijk eten, van de ontspannen sfeer en van de prachtige omgeving. Hieronder vindt u tal van leuke tips voor leuke uitjes tijdens de Kerstdagen!

[bewerk] Kerstarrangementen aan zee

Vier uw kerst aan zee. Leuke kerstarrangementen in verschillende plaatsen aan zee.

kerst op de waddeneilanden, kerst in scheveningen, kerst in noordwijk, kerst in egmond aan zee, kerst in bergen aan zee.

Of geniet van uw kerst in zeeland.

kerst in renesse, kerst in burgh haamstede, kerst in vlissingen

[bewerk] Kerstarrangementen op Texel

Beleef een heerlijke kerst op de waddeneilanden.

Kerstarrangementen op de wadden

[bewerk] Kerstarrangementen op de Veluwe

Kasteel de Essenburgh Genieten van de Kerstsfeer in een prachtig Kasteel. Wie wil dat nu niet? Heerlijke ontspannen en onbezorgd genieten met z'n tweeën of de gehele familie dat is wat ons Kerstarrangement u biedt. Wanneer u de oprijlaan van het landgoed oprijdt begint het kerstsprookje. Sneeuw kunnen wij niet garanderen. Genieten wél. In sfeer gedekte tafels, heerlijk dineren, passende achtergrondmuziek en gastvrije bediening zorgen ervoor dat u optimaal kunt genieten -Kerstarrangementen KasteelEssenburgh


[bewerk] Kerstarrangementen in Drenthe

Geniet van een leuke kerst in drenthe

[bewerk] Kerstarrangementen in Limburg

Bezoek de kerstmarkt in valkenburg of geniet van 1 van de mooie kerstarrangementen in het limburgse heuvelland.

Kerstarrangementen in Limburg

[bewerk] Kerstarrangementen in Gelderland

Wie kent er niet het prachtige Veluwe , het sprookjes achtige Montferland of de Achterhoek.

Voor alle mogelijke kerstarrangementen in Gelderland kan je terecht bij kerstingelderland.nl

[bewerk] Meer Kerstarrangementen en uitjes

Kerstuitjes!
Kerstuitjes!


Via onderstaande linkjes komt u op nog veel meer leuke websites met uitjes en arrangementen tijdens de kerst!

-Kerst evenementen voor groepen en bedrijven!
-Kerst in Hoch Sauerland
-Kerst in de prachtige Achterhoek
-weekendje weg met kerst

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen