Noord-Rijnland-Westfalen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Voor veel mensen is de naam Noord-Rijnland-Westfalen synoniem aan grote industriƫle complexen en uitgebreide, aan elkaar vastzittende, steden. Men vergeet dan echter dat het grootste deel van de deelstaat bedekt is met bossen en agrarisch gebied. De zuidelijke delen van het Teutoburgerwoud bevinden zich in het noordoosten. In het zuidwesten bevindt zich de noordflank van de Eifel. In het zuidoosten bevinden zich het dunbevolkte, bosrijke en toeristische Bergische Land, Sauerland, Siegerland en Westerwoud. Het Sauerland is zeer geliefd als wintersportgebied, vooral ook bij Nederlanders.

Er wordt een groot (inmiddels al ver gevorderd) project uitgevoerd om heel Noord-Rijnland-Westfalen van fietsbewegwijzering te voorzien. Dit is voor de sportieve toeristen een leuke voorziening.

De belangrijkste rivieren die (deels) door Noord-Rijnland-Westfalen lopen zijn, de Rijn, de Ruhr, de Eems, de Lippe en de Wezer. De Ruhr is een zijrivier van de Rijn. Die laatste komt bij Bad Godesberg de deelstaat binnen en verlaat deze bij Emmerik in het noordwesten. Voor de liefhebbers van boottochten zijn er veel mogelijkheden in dit gebied!


Oosterburen.nl voor leuke citytips in de omgeving van Noordrijn-Westfalen.


Klik hier om terug te gaan!


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Noord-Rijnland-Westfalen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen