Heerlen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Heerlen is een stedelijke gemeente in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Limburg. Heerlen maakt deel uit van het bestuurlijke samenwerkingsverband Parkstad Limburg, waar in totaal rond de 250.000 mensen wonen. Sedert 2006 heeft deze in oppervlakte relatief kleine stadsregio de bijzondere status van plusregio. Parkstad Limburg is het meest verstedelijkte gebied van Nederland. Op 1 januaria 2007 had Heerlen 90.399 inwoners. De stad is daarmee de vierde in grootte van Limburg, na Maastricht, Sittard-Geleen en Venlo.

Inhoud

[bewerk] Algemene Informatie

In de prachtige omgeving van het glooiende Limburgse heuvelland ligt de stad Heerlen. Bekend als groenste stad van Nederland, centrumstad van Parkstad Limburg, veelzijdige winkelstad en lekkere uitgaansstad. Hier is het genieten van het moderne Limburgse leven. Want de Bourgondische sfeer die zo past bij de streek vindt u in Heerlen terug in een eigentijdse en dynamische omgeving. De mooie pleinen, de historische en moderne monumenten, de vele gezellige terrassen en de avontuurlijke festivals op het gebied van muziek, kunst en cultuur. Heerlen is een stad waar je direct verliefd op wordt.

[bewerk] Overnachtingen

Om te overnachten in Heerlen kunt u kijken op:

Overnachten in Heerlen

[bewerk] Dagje Uit

Voor de evenementenkalender kunt u klikken op onderstaande link:

Evenementenkalender

[bewerk] Avondje Uit

Er zijn twee bioscooptheaters. 1.

 • H5 BV Nieuwe Ver. Theaters

Geleenstraat 9

6411 HP Heerlen


2.In het Glaspaleis bevindt zich filmhuis de Spiegel, wat geheel op basis van vrijwilligers werkt.

 • Glaspaleis Heerlen

Bongerd 18

6411 JM Heerlen


Ook kunt u natuurlijk lekker uit eten gaan:


Naast hetgeen de menukaart U biedt, zijn er in Oppidom nog tal van mogelijkheden, zo is er de Bourgondische kelder, die niet alleen geschikt is om tot 90 personen gezellig te gourmetten, maar die ook een uitstekende omgeving vormt voor het houden van een goed verzorgde receptie of ontvangst. Deze sfeervolle kelder is ook zeer geschikt om uitgebreid met een grotergezelschap te dineren of Bourgondisch te eten.

Grand café en Restauarant Oppidom

Pancratiusplein 46

6411 JZ Heerlen


Iedere zaterdagavond staat de Peppermill op z'n kop. Deze druk bezochte discotheek is erg populair bij de jongeren.

Peppermill

Beitel 90

6422 PB Heerlen

[bewerk] Funshopping

De Woonboulevard Heerlen is een themacentrum waar u terecht kunt voor een breed assortiment aan producten, om van uw huis een thuis te maken.

50 speciaalzaken bieden de klant de mogelijkheid om uitgebreid en in een goede en fijne sfeer een keuze te maken uit het ruime aanbod.

Voor de koopzondagen kunt u klikken op onderstaande link:

Klik hier voor het overzicht van de Koopzondagen

Ook is er elke dinsdag en zaterdag markt in Heerlen. Het marktseizoen wordt in Heerlen traditioneel in april geopend met de `Jaarmarkt'; een grote en sfeervolle markt die van heinde en verre kooplieden naar Heerlen brengt om hun waren aan te verkopen. Op 25 augustus en 29 september wordt de zaterdagmarkt nog eens uitgebreid met een gezellige curiosamarkt.

[bewerk] Kunst en Cultuur

 • Nederlands Mijnmuseum
 • Oprichting, vormgeving en exploitatie door de stichting carboON. Cultureel erfgoed mijnbouwhistorie, gehuisvest in het énige Heerlense "UNESCO top 100" monument
 • Thermenmuseum
 • Glaspaleis
 • Kasteel Hoensbroek
 • Sint-Pancratiuskerk, waarvan de oudste delen uit de 12de eeuw dateren (o.a. de Schelmentoren) en andere delen uit de 13de eeuw, maar het overige uit de 19de eeuw
 • Oliemolen
 • Weltermolen

[bewerk] Sport en Recreatie

Van zwembad tot kinderparadijs en van klimhal tot skatepark. Ook de wereldtuinen van Mondo Verde en dierentuin GaiaPark zijn een bezoekje waard. En wat dacht u van Europa's grootste overdekte skibaan? Snowworld zorgt zelfs in hartje zomer voor heerlijke verkoeling.

[bewerk] Vervoer

Als u via de A79 komt: - U rijdt aan het einde van de snelweg rechtdoor Heerlen binnen

Als u via de N281 komt: - Uit beide richtingen kiest u afslag Heerlen-Centrum

Met het openbaar vervoer is Heerlen prima te bereiken. Klik op onderstaande link voor een actuele reisplanner.

9292ov.nl

[bewerk] Fiets en Autoverhuur

 • Autoverhuur

Bastiaans AutoRent

Spoorsingel 50

6412 AC Heerlen

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen