Eemnes

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van Eemnes
ligging van Eemnes

Inhoud

[bewerk] Tips

  • Klikt u hier voor diverse groepsuitjes in de buurt van Eemnes in de provincie Utrecht
  • Bent u op zoek naar een leuk arrangement in de regio Het Gooi

[bewerk] Algemene Informatie

Eemnes is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt 8.932 inwoners en heeft een oppervlakte van 33,67 km². Binnen de gemeentegrenzen liggen geen andere kernen. Eemnes bestaat vanouds uit twee delen: Eemnes-Binnen, dat vooral bestaat uit een aantal boerderijen langs de Wakkerendijk, en het iets noordelijker gelegen Eemnes-Buiten waar enkele forse nieuwbouwwijken zijn neergezet. Beide kernen hebben een historische Hervormde Kerk. Beide stadsdelen hebben echter apart stadsrechten gekregen (-Binnen: 1439 en -Buiten: 1345). In Eemnes-Buiten staan daarnaast nog een aantal oude huisjes van de vroegere dorpskern, en een klein oud raadhuis dat nu in gebruik is als restaurant.

[bewerk] Overnachten

In Eemnes staat Hotel De Witte Bergen, hier kan iedereen terecht! Van zakenmensen tot vakantiemensen, het hotel is van alle markten thuis! Behalve dat het hotel landelijke gezien centraal ligt, is het ook nog eens goed bereikbaar is het ook mooi gelegen. Met Hotel De Witte Bergen als thuisbasis zijn er voor natuur-, cultuur- en (water)sportliefhebbers in de directe omgeving uitzonderlijk veel mogelijkheden.

Kerkje in Eemnes-Buiten
Kerkje in Eemnes-Buiten

[bewerk] Dagje Uit

Privétuin 'Het Landje'
Ooit begonnen als hobby, maar inmiddels is deze privétuin regelmatig opgesteld voor publiek, op verschillende dagen door het jaar. In deze tuin zijn diverse soorten planten, struikgewassen en bomen te vinden. Helaas is de tuin moeilijk toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

[bewerk] Avondje Uit

Partycentrum 'Het Koetshuis'
Dit partycentrum is onderdeel van Restaurant Eemland, en is een unieke locatie voor bruiloften en feesten. Daarnaast kunnen er ook zakelijke dagen worden georganiseerd. In het partycentrum kunnen zowel grote als kleinere feesten worden georganiseerd in een gezellige ambiance. De sfeervolle verlichting met fraaie kroonluchters en de decoratieve elementen van dit partycentrum zorgen voor de juiste uitstraling van uw feest, diner of jubileum. De ervaren medewerkers van Eemland zullen u en uw gasten daarbij gastvrij ontvangen.

- Partycentrum 'Het Koetshuis'

[bewerk] Bedrijfsuitje

Partycentrum 'Het Koetshuis' is ook geschikt voor een zakelijke meeting of een bedrijfsfeest.

- Partycentrum 'Het Koetshuis'

[bewerk] Kunst & Cultuur

[bewerk] Monumenten

Alle huizen in Kerkstraat in Eemnes staan op de monumentenlijst en dat zijn dan ook de bekendste monumenten van Eemnes. De Kerkstraat was rond 1400 al in gebruik als weg tussen de Wakkerendijk en de in 1351 gebouwde kerk. De huidige bebouwing dateert uit de 17e eeuw en later. De monumentale waarde van de huizen in de Kerkstraat en sommige andere Eemnesser panden is al sinds jaar en dag door het Rijk erkend. Samen met de provincie Utrecht is er een lijst opgesteld met daarop dertig monumenten in Eemnes, varierend van boerderijen tot een villa.

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Eemnes; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen