Breukelen (Utrecht)

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van Breukelen
ligging van Breukelen

Inhoud

[bewerk] Algemene Informatie

Breukelen is een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht bij het riviertje de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal. De gemeente telt 14.547 inwoners en heeft een oppervlakte van 49,64 kmĀ². Het dorp Breukelen heeft 9590 inwoners. De wijk Brooklyn van de Amerikaanse stad New York is naar Breukelen genoemd.

[bewerk] Overnachten

In Breukelen zijn veel hotels te vinden, met als top natuurlijk Hotel Breukelen dat is gebouwd in de stijl van een Chinees paleis. Het is alleen al de moeite waard om de buitenkant eens een keer te gaan bekijken! Ook zijn er veel familiehotelletjes te vinden en uiteraard ook bed & breakfast.

- Hotel Breukelen
- Bed & Breakfast Breukelen

Gunterstein
Gunterstein

[bewerk] Dagje Uit

In de omgeving van Breukelen zijn prachtige kastelen te vinden, zoals kasteel Gunterstein, Nijenrode en Oudaen. Het is ook mogelijk om lekker een dagje te winkelen in Breukelen en tussendoor een drankje te nuttigen op een terrasje.

- Kastelen Breukelen

[bewerk] Avondje Uit

Ga na het bekijken van de kastelen lekker een hapje eten bij een gezellig restaurantje!

- Restaurant in Breukelen

[bewerk] Sport & Recreatie

In Breukelen zijn veel sportaccommodaties gevestigd, zoals zwembaden en sporthallen.

Daarnaast kan men in en rondom Breukelen mooie fietstochten maken door het Hollandse poldergebied. Ook is wandelen een veel beoefende activiteit in Breukelen!

- Gemeente Breukelen


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Breukelen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen