Bodensee

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Voor meer informatie kijk op Bodensee.nl

Inhoud

[bewerk] Algemeen

Op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ligt het Bodensee (Bodenmeer), het grootste meer van het land. Het gebied er omheen wordt gezien als een van de meest aantrekkelijke van Duitsland, door het geweldige natuurschoon en het culturele erfgoed. De zomer wordt gezien als de beste tijd om de regio te ontdekken, omdat de plaatselijke vissers dan vaak kleurrijke zomerfeesten houden. Daarnaast biedt Bodensee in dit seizoen natuurlijk volop mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Met een breedte van maximaal 15 kilometer en een lengte van 74 kilometer, is daar meer dan voldoende ruimte voor. Langs de oevers van de Bodensee vindt u in de verschillende plaatsen ontelbare historische bezienswaardigheden.

[bewerk] Bezienswaardigheden

n Reichenau, een schiereiland in de Bodensee, vindt u een benedictijner abdij. Mainau staat bekend als het bloemeneiland en heeft een prachtig barok palies wat wordt omringd door vele bloemen. Konstanz is de grootste stad van de regio en de belangrijkste attractie is de 11e eeuwse Romaanse kathedraal. In zowel Wasserburg als Lindau vindt u vele historische gebouwen. In Friedrichshafen vindt u het zeppelinmuseum waar de plaats om bekend staat, hier werden in 1900 de eerste Zeppelins getest. Voor de liefhebber van geschiedenis, een prachtige natuur en rijke cultuur, bent u in deze streek aan het juiste adres. De streek rondom de Bodensee geeft een garantie voor een gedenkwaardige vakantie.

[bewerk] Recreatie

Waterrecreatie De Bodensee is een zeer geschikt meer voor waterrecreatie. Er is een ruim aanbod aan zwemgelegenheden en er zijn meer dan honderd zeilverenigingen rond het meer te vinden. In de zomer is de tempratuur van het water aangenaam te noemen. Ook komt u op het meer veel roeiboten tegen. Duikers kunnen hier hun hart ophalen want er is veel flora en fauna te zien maar de echt grote vissen en de scheepswraken vindt u pas een diepte van ongeveer 45 meter diepte. Door de beschermde flora en fauna die te vinden zijn in, op en rond het meer is het helaas verboden om er met een waterscooter of jetski te varen.

Wandelen en Fietsen Ook voor wandelaars en fietsers is er in dit gebied ruim voldoende te beleven. Zo heeft u bijvoorbeeld een 250 km lange fietsroute die u leid langs de mooiste plekjes van de Bodensee. U komt u langs boom- wijngaarden, kastelen, en vele oude dorpjes. Als wandelaar loopt u de meest uiteenlopende kerkjes en kastelen binnen en kunt u een kijkje nemen in een van de openluchtmusea die in dit gebied te vinden zijn. Ook is er de mogelijkheid om een van de eilanden te bezoeken die in het meer te vinden zijn sommige kunt bereiken met de pondje andere zijn verbonden met een brug of een dam. Aan cultuur is er in, op en rondom de Bodensee geen gebrek.

[bewerk] Natuur en Cultuur

Cultuur Ook voor de mensen die van cultuur is de Bodensee een echte aanrader. U vindt hier verschillende musea zo heeft u bijvoorbeeld het Rosgartenmuseum met kunst uit de middeleeuwen, het Archeologisch Landesmuseum met archeologie uit de Middeleeuwen van de regio rond de Bodensee. Een echte aanrader is De Imperia van Peter Lenk dit 9 meter hoge en 18ton zware rondraaiend standbeeld staat aan de ingang van de haven van Konstanz.

Natuur Het landschap is door de eeuwen heen sterk veranderd. De inwoners van Konstanz hebben hier hun steentje aan bij gedragen. Zij hebben schitterende parken langs de oevers aangelegt waar u kunt genieten van de prachtige natuur. Veder vindt u in dit gebied vele prachtige tuinen, wijngaarden en parken, maar er zijn ook beschermde natuur gebieden zoals bijvoorbeeld de riet- en veengebieden met een unieke flora en fauna. Een echte aanrader is de grootste waterval van Europa.


Klik hier om terug te gaan!

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen