Bijland

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

De Bijland (spreek uit als Bieland) is een watersport- gebied van ongeveer 300 hectares en ligt vlakbij Lobith. De Bijland heeft een directe verbinding met de Rijn en is daardoor makkelijk bereikbaar.

Kijkt up op De Bijland.nl voor meer informatie.


Inhoud

[bewerk] Omgeving

Mede door de gunstige ligging is de Bijland ook een populair fiets- en wandelgebied. Wandelroutes als het Pieterpad (van Pieterburen naar de St. Pietersberg) en fietsroutes als de Eurobikeroute starten of passeren de Bijland.

[bewerk] Watersport

Iedereen die van watersport houdt kan zich rond de Bijland zeker vermaken. Er bevinden zich o.a. de volgende faciliteiten:

  • Jachthaven
  • Speedboatbaan
  • Camping
  • Zandstrand
  • Jollen- en surfstrand

[bewerk] Openingstijden & Toezicht

De openingstijden van "De Bijland" zijn van zonsopgang tot zonsondergang. De Bijland is na zonsondergang niet afgesloten, maar het is niet toegestaan om na zonsondergang op de bijland te verblijven. Verder is er van 1 mei tot 1 september toezicht aanwezig.

[bewerk] Toelichting Faciliteiten

Op het recreatiegebied is ook een brasserie & snackbar gevestigd. Zou u graag zelf willen barbecuen? Let er dan wel op dat dat alleen op bepaalde gebieden van het terein mag. Verder zijn honden alleen toegestaan als dat aangegeven staat (mits ze aangelijnd zijn). In de winter zijn honden altijd (aangelijnd) toegestaan.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen