Beierse Alpen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

De Beierse Alpen (Bayerische Alpen) is de aanduiding van het gedeelte van de Alpen dat in de Duitse deelstaat Beieren ligt.


[bewerk] Bergbeklimmen

Het Karwendel is een subgroep van de Beierse Alpen, en bied veel mogelijkheden voor het bergbeklimmen. Het Karwendel heeft namelijk een oorspronkelijker en wilder karakter dan de omliggende bergketens van de Noordelijke Kalkalpen. Beklimming van het gebergte, met name van de middelste twee ketens, geeft uitzicht over een prachtig kalksteenlandschap, waarbij de begroeide wereld en de bewoonde wereld ver verwijderd lijken. Slechts weinig bergtoppen in het gebied zijn door goede wegen ontsloten. Beklimming van de meeste andere bergtoppen vereist echter geen grote klimtechnische ervaring, indien de toppen vanuit het zuiden worden beklommen. Een goede conditie is wel vereist, omdat de gang naar de toppen zwaar is, mede omdat het gesteente in het gebied erg broos is.

[bewerk] Wandelen

De paden in de dalen zijn meestal brede onverharde wegen, die makkelijk begaanbaar zijn en waarover enkel bestemmingsverkeer voor de almen of de hutten loopt. Zodra men echter hogergelegen paden gaat kiezen, wordt men snel geconfronteerd met smalle paden langs steile afgronden. Voor sommige paden is ervaring gewenst. Ook kan men zich door de hoogteverschillen makkelijk vergissen in de duur van een gekozen route. Een goede planning vooraf is dus van belang.

Doordat het water snel wegzakt in de kalkbodem dient men bij langere tochten op hoogte rekening te houden met het feit dat er geen bronnen zijn en men dus ruim voldoende water moet meenemen.Klik hier om terug te gaan!Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijke beschermde Wikipedia-artikel Karwendel; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation Lincense.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen