Barchem

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Barchem is een dorp in de gemeente Lochem in de Gelderse Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland. Het heeft 1807 inwoners (1 januari 2006). Het ligt vlak naast de Lochemse Berg. Barchem betekent oorspronkelijk 'Dorp naarbij de Berg'

'Vroeger' liep er vanaf Borculo richting Lochem een Tram, deze liep ook door Barchem. Rond 1940 is deze verbinding opgeheven. Het station in Barchem werd verbouwd tot 'Hotel Meilink'. Rond 2000 werd Hotel Meilink gesloopt en er zijn nu Seniorenwoningen geplaatst onder de naam Station Barchem. Op het terrein waar nu woonerf 'Scholtenhof' staat, stond vroeger een Cooperatie.

Barchem ligt aan de provinciale weg tussen Lochem en Ruurlo (Provinciale weg 312) en Borculo (Provinciale weg 821) , heeft een directe busverbinding met Lochem en Borculo ( lijn 56 ). De plaats is populair bij toeristen, en heeft een groot aantal campings in de directe omgeving. Op 2 juni 1999 werd dit kleine plaatsje getroffen door een windhoos die veel schade aanrichte.

Buurtgemeenschappen:

  • Vrochterhoek
  • Bosheurne
  • Zwiep (uitgegroeit tot dorp)


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Barchem; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen