Babberich

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Babberich is een dorpje in de Nederlandse gemeente Zevenaar, gelegen ten zuidoosten daarvan in de landstreek "De Liemers" in Gelderland. Het dorp telt ongeveer 2000 inwoners (2006). De geschiedenis van Babberich wordt gedomineerd door het kasteel "Halsaf" in het Babberichse Bos. Dit kasteel, dat in de Middeleeuwen nog een echt kasteel compleet met ophaalbrug was, is in de 18e eeuw afgebroken en vervangen door een huis. Een van de adellijke rechten van Halsaf was de duivenvlucht. Op het landgoed is dan ook nog altijd een witte duiventoren te zien uit 1785.

[bewerk] Huidige Babberich

Het grensdorp Babberich is tegenwoordig vooral een toeristenplaats. Kasteel Halsaf is recentelijk gerestaureerd door de nieuwe eigenaar. De Rode Zaal van het Kasteel doet dienst als Trouwlocatie voor de gemeente Zevenaar. Ook is er een Bed and Breakfast gerealiseerd met in totaal vijf kamers. Rondom het dorp liggen verschillende campings in een afwisselend fiets- en wandelgebied. Vooral de Kwartiersedijk is bijzonder pittoresk.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Babberich; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen